1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, μούστο, ζάχαρη, κανελλογαρύφαλλα (αλεσμένα), κονιάκ και τα ανακατεύουμε καλά.
2. Στη συνέχεια ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι και ρίχνουμε τη σόδα(διαλυμένη στο χυμό του λεμονιού). Ρίχνουμε ακόμη λίγο αλεύρι ανακατεύοντάς τα και σκορπίζουμε την αμμωνία ανακατεύοντας τα αλά και σιγά - σιγά ρίχνουμε το αλεύρι, τα ζυμώνουμε καλά μέχρι η ζύμη να γίνει μαλακή και να πλάθονται εύκολα. 3. Λαδώνουμε το ταψί, πλάθουμε τα κουλουράκια και τα βάζουμε στο ταψί.
4. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200 βαθμούς Κελσίου και ψήνουμε τα κουλουράκια με τη ζέστη πρώτα από κάτω και στη συνέχεια πάνω-κάτω για ½ της ώρας περίπου. |