1. Βάζουμε σε ένα μπολ το λάδι, τη ζάχαρη, το νερό (ζεστό), τη ρακή και τα ανακατεύουμε καλά.
2. Στη συνέχεια διαλύουμε τη σόδα στο χυμό λεμονιού το ρίχνουμε στο μίγμα και αμέσως ρίχνουμε μια χούφτα αλεύρι και αφού το ανακατέψουμε ρίχνουμε το χυμό πορτοκάλι (μέσα σ΄ αυτό διαλύουμε το μπέικιν μπάουτερ), την ψίχα αμυγδάλου και καρυδιού αλεσμένη σε χοντρά κομμάτια, τις σταφίδες και αλεύρι τόσο όσο να γίνει ένα παχύρρευστο μείγμα.
3. Λαδώνουμε το ταψί και το ρίχνουμε μέσα.
4. Βάζουμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου περίπου επί ½ ώρας με τη ζέστη πρώτα από κάτω και μετά πάνω-κάτω. |