Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Ανακατεύουμε το βούτυρο με τη ζάχαρη καλά, προσθέτουμε τα αυγά καλά χτυπημένα, διαλύουμε το μπέικιν μπάουτερ στο γάλα και το ρίχνουμε στο μείγμα, μετά τα καρύδια και το αλεύρι ανακατεύοντάς τα ελαφρά ώστε να γίνει ένα μίγμα παχύρρευστο. 2. Βουτυρώνουμε το ταψί και βάζουμε 3-4 φύλλα βουτυρωμένα, απλώνουμε το μείγμα μέσα στο ταψί και το σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα βουτυρωμένα φύλλα. 3. Το χαράσσουμε σε κομμάτια, ραντίζουμε με νερό το τελευταίο φύλλο και το βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου για ½ της ώρας περίπου με τη φωτιά πρώτα από κάτω κι μετά πάνω κάτω. 4. Παράλληλα ρίχνομε στην κατσαρόλα το νερό και τη ζάχαρη (3 ποτήρια) και όταν δέσει ρίχνουμε το λεμόνι και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Το σιρόπι το ρίχνουμε στο ταψί αλλά πρέπει το ένα από τα δύο να είναι κρύο ή το ταψί ή το σιρόπι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Για να βεβαιωθούμε ότι ψήθηκε καρφώνουμε ένα μαχαίρι κάθετα και αν βγάζοντας το είναι καθαρό τότε είναι έτοιμο. 
Υλικά
1 ποτήρι(-ια) Βούτυρο
2 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
2 ποτήρι(-ια) Αλεύρι
1 ποτήρι(-ια) Γάλα
1 ποτήρι(-ια) Καρύδι ψιλοκομμένο
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα τριμμένη
2 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 πακέτο(-α) Φύλλο μπακλαβά
3 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
1,5 ποτήρι(-ια) Νερό
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Καρυδόπιτα με φύλλο Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές