Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπούμε τα ασπράδια μέχρι να στέκουν, στη συνέχεια ρίχνουμε σιγά-σιγά τη ζάχαρη, το κακάο, την κανέλλα και το αμύγδαλο χοντροαλεσμένο και ξεφλουδισμένο(σε μία μικρή κατσαρόλα βάζουμε νερό να βράσει και ρίχνουμε για λίγο τα αμύγδαλα-έτσι ξεφλουδίζονται εύκολα, τα αλέθουμε χοντρά αφού πρώτα τα σκουπίζουμε για να μην έχουν υγρασία. 2. Βουτυρώνουμε το ταψί, βάζουμε ένα φύλλο και πάνωθέ του με το κουτάλι βάζουμε μια κουταλιά από το μείγμα. 3. Όταν γεμίσει το ταψί βάζουμε επάνω στο καθένα ένα ολόκληρο αμύγδαλο και τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 200 βαθμούς Κελσίου ? περίπου της ώρας, με τη ζέστη πρώτα από κάτω και μετά πάνω-κάτω για λίγο. 
 
 
Υλικά
3 ποτήρι(-ια) Αμύγδαλα ξεφλουδισμένα και χοντραλεσμένα
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα τριμμένη
1 κουταλιά(-ές) Κακάο
5 τεμάχιο(-α) Ασπράδι(-α) αυγού(ών)
1,5 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
2 φύλλο(-α) Φύλλο μπακλαβά
0,25 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
Επιστροφή Βραχάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές