Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπούμε τα ασπράδια πολύ καλά μαρέγκα(να στέκουν). Παράλληλα χτυπούμε τους κρόκους πολύ καλά με τη ζάχαρη και τα ρίχνουμε στη μαρέγκα σιγά –σιγά και εναλλάξ με τα άλλα υλικά(φρούτα, αμύγδαλα, άρωμα βανίλιας). 2. Βουτυρώνουμε τα μισά φύλλα και βάζουμε το μισό μείγμα, το τυλίγουμε σε ρολό και το τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί, βουτυρώνοντάς το πολύ καλά και εξωτερικά. Το ίδιο επαναλαμβάνουμε και με τα άλλα φύλλα ,οπότε τοποθετούμε τα ρολά το ένα δίπλα στο άλλο στο ταψί. 3. Πριν το βάλουμε στον φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου τα χαράσσουμε σε φέτες. Χρόνος ψησίματος ½ ώρας με τη ζέστη πρώτα από κάτω και μετά πάνω-κάτω για χρώμα. Μην παραλείψουμε την ώρα που θα μπουν στο φούρνο να τα ραντίσουμε με νερό. 4. Παράλληλα ετοιμάζουμε το σιρόπι, βάζοντας στην κατσαρόλα το νερό, τη ζάχαρη (100 γραμ.)και το μασούρι την κανέλλα βράζουν μέχρι να δέσει το σιρόπι, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνομε μέσα το χυμό του λεμονιού για να μη ζαχαρώσει, το αφήνουμε για λίγο και το σερβίρουμε. Το ρίχνουμε στο ταψί προσέχοντας το ένα από τα δύο να είναι κρύο. 
 
 
Υλικά
1 πακέτο(-α) Φύλλο
500 γραμ. Αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
500 γραμ. φρούτα γλασσέ (νεραντζάκι, βερίκοκα, ροδάκινα κλπ)
6 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1,2 κομμάτι(-ια) Βανίλια (-ες)
100 γραμ. Ζάχαρη
0,5 φακελάκι(-ια) Φρυγανιά θρυμματισμένη
1 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
640 γραμ. Ζάχαρη
320 ml Νερό
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
1 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
Επιστροφή Ρολό με αμύγδαλα και φρούτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές