Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπούμε το ασπράδι πολύ καλά σε μαρέγκα. Χτυπούμε τους κρόκους πολύ καλά με τη ζάχαρη. 2. Στη συνέχεια τα βάζουμε μαζί ανακατεύοντας τα και προσθέτοντας τα υπόλοιπα υλικά, αφού έχουμε τρίψει πολύ καλά το βούτυρο χωριστά και αυτό. 3. Διαλύουμε τη σόδα στο χυμό του λεμονιού τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υλικά προσθέτοντας αμέσως λίγο αλεύρι. 4. Στη συνέχεια βάζουμε το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι ζυμώνοντάς τα πολύ καλά μέχρι το ζυμάρι να γίνει σφιχτό. 5. Βουτυρώνουμε το ταψί και πλάθουμε τους κουραμπιέδες. Αφού τους τοποθετήσουμε στο ταψί, το βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου επί ½ περίπου ώρας με τη ζέστη πρώτα από κάτω και μετά πάνω κάτω για λίγο. 6. Όταν ψηθούν και κρυώσουν, τους βουτούμε σε ανθόνερο και στη συνέχεια σε βαθύ μπολ με πολλή-πολλή ζάχαρη άχνη και τις τοποθετούμε σε πιατέλα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Βούτυρο γάλακτος
1 κουταλιά(-ές) Κανελλογαρύφαλλο
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 ποτήρι(-ια) Αμυγδαλόψιχα καβουρντισμένη και χοντροκομμένη
2 κιλό(-ά) Αλεύρι
0,5 κουταλάκι(-ια) Σόδα
1 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
3,4 σακουλάκια Ζάχαρη άχνη
1 μπουκάλι(-ια) Ανθόνερο
Επιστροφή Κουραμπιέδες της Κλειώς Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές