Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπούμε πολύ καλά τα ασπράδια μαρέγκα. 2. Σε άλλο μπολ χτυπούμε τους κρόκους πολύ καλά με τη ζάχαρη. 3. Μετά βάζουμε μαζί αυτά τα δύο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, (η αμμωνία διαλύεται σε λίγο γάλα),προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. 4. Το ζυμάρι να είναι μαλακό και εύπλαστο. Τα πλάθουμε και τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. 5. Πριν τα βάλουμε στο φούρνο τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. 6. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200 βαθμούς Κελσίου ψήνονται επί ½ ώρα με τη θερμοκρασία πρώτα από κάτω και μετά πάνω-κάτω. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Γίνονται πολλά. 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Βούτυρο γάλακτος
1 κιλό(-ά) Ζάχαρη
1 ποτήρι(-ια) Γάλα
10 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
1 κουταλιά(-ές) Αμμωνία
3,4 φακελάκι(-ια) Βανίλια (-ες)
1 λεμόνι Ξύσμα λεμονιού
3 κιλό(-ά) Αλεύρι
Επιστροφή Κουλουράκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές