Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βράζουμε το κοτόπουλο με 1 καρότο, κρεμμύδι, δάφνη και χοντρό πιπέρι. Το αφήνουμε να κρυώσει και το ξεκοκαλίζουμε. Παίρνουμε το καθαρό κρέας χωρίς λίπη και δέρμα. 2. Καθαρίζουμε τα πράσα, τα κόβουμε(το άσπρο μέρος)τα σοτάρουμε με το λάδι και προσθέτουμε όταν μαραθούν τα κομμάτια του κοτόπουλου, αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο. Σοτάρουμε μερικά λεπτά. 3. Στο τέλος χτυπάμε τα αυγά και τα ρίχνουμε κρέμα μαζί με το μοσχοκάρυδο και το τυρί. 4. Ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ ως εξής: Ανακατεύουμε το λάδι με το αλεύρι, ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε έως ότου πήξει η κρέμα. Ρίχνουμε και λίγο αλάτι. Την προσθέτουμε στο παραπάνω μείγμα με τα λοιπά υλικά. 5. Το φύλλο πρέπει να είναι έτοιμο χωριάτικο ή φτιάχνουμε το δικό μας. Βάζουμε 1 φύλλο κάτω στο λαδωμένο ταψί, μετά τη γέμιση, και έπειτα ξανά φύλλο. 6. Χαράζουμε την πίτα σε κομμάτια. Αλείφουμε την επιφάνεια με λάδι και ραντίζουμε με νερό. 7. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι να ροδίσει. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τη διαφορά την κάνουν τα πράσα ! 
Υλικά
6 κουταλιά(-ές) Λάδι
3 μεγάλο(-α) Πράσο (-α)
2 τεμάχιο(-α) Αυγό χτυπημένο
1 φλιτζάνι(-ια) Τυρί
λίγο Πιπέρι
λίγο Μοσχοκάρυδο
1 τεμάχιο(-α) Μεγάλο κοτόπουλο βρασμένο
2 φλιτζάνα(-ες) Γάλα
4 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
λίγο Αλάτι
Επιστροφή Κοτόπιτα με πράσα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές