Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τον ανθότυρο με τη ζάχαρη, τους κρόκους, την κανέλλα. 2. Κόβουμε ένα κομμάτι από τη ζύμη (τόσο όσο ένα μέτριο πορτοκάλι) και την ανοίγουμε σε φύλλο με τον πλάστη σε πάχος 2-3 χιλιοστά και κόβουμε πιτάκια σε διάμετρο 10 εκατοστών. 3. Βάζουμε στο κέντρο τους μια κουταλιά από το μείγμα και στη συνέχεια πιέζουμε τις άκρες σε 4-5 σημεία έτσι ώστε να πάρουν σχήμα λυχναριού. 4. Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό. 5. Προθερμαίνουμε το φούρνο σε 200 βαθμούς Κελσίου και τα ψήνουμε επί 20 λεπτά με τη θερμοκρασία από κάτω και λίγο πριν το τέλος πάνω-κάτω για να πάρουν χρώμα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Ανθότυρο τριμμένο
4 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
1 κουταλιά(-ές) Κανέλλα τριμμένη
2 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη
1,2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
750 γραμ. Ζύμη για χωριάτικο φύλλο
Επιστροφή Λυχναράκια Μυλέικα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές