Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Διαλέγουμε μικρά μελιτζανάκια ,αφαιρούμε το κοτσάνι και το χαράσσουμε με μαχαίρι. 2. Τα σκεπάζουμε με νερό και τα βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν. 3. Τα στραγγίζουμε και τα απλώνουμε σε πετσέτα για ένα βράδυ. 4. Ζεματάμε τα αμύγδαλα σε ζεστό νερό ,τα ξεφλουδίζουμε και βάζουμε ένα αμύγδαλο στο εσωτερικό του κάθε μελιτζανάκι, δένοντας το με κλωστή. 5. Παράλληλα βάζουμε στην κατσαρόλα το νερό με τη ζάχαρη τα γαρύφαλλα την κανέλλα να βράσουν αρκετά. 6. Ρίχνουμε στο τέλος τα μελιτζανάκια και τα βράζουμε μέχρι να δέσει το σιρόπι (ρίχνουμε μια σταγόνα στο νύχι μας και αν αναποδογυρίζοντας το η σταγόνα παραμείνει στο νύχι μας σημαίνει ότι είναι δεμένο) το κατεβάζουμε από τη φωτιά ρίχνοντας του το χυμό λεμονιού για να μη ζαχαρώσει. 7. Όταν κρυώσει αφαιρούμε την κλωστή. 
 
 
Υλικά
50 κομμάτι(-ια) Μελιτζανάκια
6 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
2 φλιτζάνι(-ια) Νερό
1,2 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
10 κομμάτι(-ια) Γαρύφαλλο
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
50 κομμάτι(-ια) Αμύγδαλα
Επιστροφή Μελιτζανάκι (γλυκό του κουταλιού) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές