1. Διαλύουμε τη μαγιά με τη ζάχαρη και χλιαρό γάλα, τα αφήνουμε να γίνουν αφρός. Την ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και το μισό αλεύρι στο μίξερ για να γίνει λείος χυλός.
2. Ρίχνουμε το υπόλοιπο αλεύρι δόσεις-δόσεις και τα ζυμώνουμε μέχρι να γίνουν ζύμη λεία και ελαστική. 3. Βάζομε τη ζύμη σε μπολ κλεισμένη καλά στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει στους 40 βαθμούς Κελσίου και σβήνουμε το φούρνο τοποθετώντας στο πάτωμα του φούρνου μια βρεγμένη πετσέτα και περιμένουμε να διπλασιαστεί σε όγκο το ζυμάρι, οπότε το βγάζομε από το φούρνο και το ξαναζυμώνουμε επί 5 λεπτά.
4. Χωρίζουμε το ζυμάρι στη μέση και το ανοίγουμε σε 2 φύλλα με τον πλάστη σε έκταση 30 εκατοστά.
5. Στρώνομε στο κέντρο κατά μήκος από μισή μαρμελάδα αφήνοντα ς στις πλευρές κάποιο περιθώριο. Κόβουμε τις πλευρές με ψαλίδι σε λωρίδες φάρδους 4 εκατ. χωρίς να φτάσουμε στη μαρμελάδα που έχουμε βάλει.
6. Αφαιρούμε τις 4 λωρίδες από τις γωνιές. Αλείφουμε τα περιθώρια και τις λωρίδες με το χτυπημένο και αραιωμένο με νερό κροκάδι.
7. Στη συνέχεια σηκώνουμε πρώτα τα 2 περιθώρια πάνω-κάτω σκεπάζοντας λίγο τη γέμιση. Κατόπιν σηκώνουμε δύο-δύο τις λωρίδες αντικριστά και τις σταυρώνουμε σε σχήμα Χ πάνω από τη μαρμελάδα.
8. Βάζομε σε βουτυρωμένο ταψί λαδόχαρτο το τοποθετούμε πάνω, το σκεπάζουμε και το αφήνουμε σε ζεστό αλλά και υγρό μέρος για να φουσκώσουν.
9. Τα αλείφουμε τέλος με το χτυπημένο κροκάδι και το πασπαλίζουμε με χοντροκομμένα αμύγδαλα.
10. Τα βάζουμε σε φούρνο που έχομε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου επί 20 λεπτά. Πριν τα βάλουμε μέσα ραντίζουμε το φούρνο με λίγο νερό. |