Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπούμε το βούτυρο με τη ζάχαρη πολύ καλά, ρίχνουμε τα κροκάδια συνεχίζοντας το χτύπημα και προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι και τα ζυμώνουμε καλά. 2. Βουτυρώνουμε το ταψί και απλώνουμε το περισσότερο ζυμάρι σε όλη την επιφάνεια. Κατόπιν απλώνουμε την μαρμελάδα, σκορπώντας τα φρουί γλασέ και το χοντροκομμένο αμύγδαλο. 3. Το υπόλοιπο ζυμάρι το πλάθουμε σε κορδόνια που τα τοποθετούμε σε σχήματα πάνω στη μαρμελάδα. 4. Βάζουμε το ταψί σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου επί ½ ώρα 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι ψημένο όταν καρφώσουμε στο ταψί ένα μαχαίρι κάθετα και τραβώντας το είναι ολοκάθαρο. Αν δεν είναι έτοιμο βγάζοντας το μαχαίρι έχει επάνω του ζυμάρι. 
Υλικά
160 γραμ. Βούτυρο
320 γραμ. Αλεύρι
40 γραμ. Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
2 κουταλιά(-ές) Γάλα
1 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
2,3 φακελάκι(-ια) Βανίλια (-ες)
1 ποτήρι(-ια) Μαρμελάδα της αρεσκείας σας
1 ποτήρι(-ια) Φρουί Γλασσέ
1 φλιτζάνι(-ια) Καρύδι ψιλοκομμένο
4 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
Επιστροφή Πάστα φρούτου Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές