Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Ανακατεύουμε καλά το λάδι με τη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο-λίγο το νερό ανακατεύοντας τα καλά ώστε να γίνει ένα μείγμα, βάζοντας και τα υπόλοιπα υλικά. 2. Ρίχνομε τη σόδα διαλυμένη στο χυμό λεμονιού και αμέσως λίγο αλεύρι, ανακατεύοντας τα καλά ,οπότε ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι κάνοντας ένα παχύρρευστο χυλό. 3. Λαδώνουμε ένα ταψί και το ραντίζουμε με αλεύρι για να μην κολλήσει και ρίχνουμε το μείγμα. 4. Βάζουμε το ταψάκι στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου επί ? ώρας. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι ψημένο όταν καρφώσουμε στο ταψί ένα μαχαίρι κάθετα και τραβώντας το είναι ολοκάθαρο. Αν δεν είναι έτοιμο βγάζοντας το μαχαίρι έχει επάνω του ζυμάρι. 
Υλικά
320 ml Λάδι
320 γραμ. Ζάχαρη
320 ml Νερό
640 γραμ. Αλεύρι
1 κουταλάκι(-ια) Σόδα
1 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα τριμμένη
1 χούφτα(-ες) Σταφίδα ξανθιά
1 κουταλάκι(-ια) Γαρύφαλλο
1 λεμόνι Χυμός λεμονιού
Επιστροφή Του φτωχού το γλύκισμα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές