Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τα αμύγδαλα για λίγο σε ζεστό νερό για να ξεφλουδίζονται εύκολα, και τα κόβουμε σε χοντρά κομμάτια. 2. Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι αρκετά μέχρι να κάψει, στη συνέχεια ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας το συνέχεια μέχρι να αλλάξει το χρώμα του και να γίνει λίγο σκούρο σαν ελαφρά καμένο. 3. Παράλληλα σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το νερό με τη ζάχαρη, την κανέλλα, τα γαρίφαλα μέχρι να πάρουν μια βράση. 4. Στη συνέχεια ρίχνουμε στην κατσαρόλα με το σιμιγδάλι λίγο- λίγο το ζαχαρόνερο βάζοντας συγχρόνως και τα αμύγδαλα ανακατεύοντας το συνέχεια. 5. Όταν βάλουμε όλο το ζαχαρωμένο νερό το συνεχίζουμε να το ανακατεύουμε μέχρι να εξατμισθεί όλο το υγρό, οπότε το σερβίρουμε γρήγορα σε φόρμα ή μπολ αφού βγάλουμε τα μασούρια και τα γαρίφαλα. 6. Το γαρνίρουμε με κανέλλα και αμύγδαλα αλεσμένα. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Τρώγεται κρύος. 
Υλικά
2 φλιτζάνι(-ια) Σιμιγδάλι χονδρό
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
2 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1 φλιτζάνι(-ια) Αμύγδαλα ασπρισμένα χοντροκομμένα
2 ξυλάκι(-ια) Κανέλλα
15 κομμάτι(-ια) Γαρύφαλλο
4 φλιτζάνι(-ια) Νερό
1 κουταλάκι(-ια) Κανέλλα τριμμένη
Επιστροφή Χαλβάς σιμιγδαλένιος Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές