Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε εξωτερικά την κολοκύθα και την βράζουμε με 1 ποτήρι νερό αφού την κόψουμε κομμάτια. Την αφήνουμε στο σουρωτό να στραγγίξει καλά και την πιέζουμε να φύγει το υπόλοιπο νερό της. 2. Ανακατεύουμε με τα υπόλοιπα υλικά και την βάζουμε ανάμεσα σε φύλλο χονδρό για πίτες (χωριάτικο) ή ζαχαροπλαστικής ή δικό μας. 3. Κλείνουμε καλά για να μη φύγει η γέμιση από τα πλάγια. Τρυπάμε με πιρούνι από πάνω. 4. Ψήνουμε 1 ώρα και 20 λεπτά πάνω κάτω στην αρχή και μετά από κάτω. Καλύτερα να μη γίνει πολύ χοντρή η γέμιση. Βάζουμε την αναλογία αυτή σε ταψί φούρνου. 
 
 
Υλικά
2,5 κιλό(-ά) Γλυκοκολοκύθα
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
0,5 κιλό(-ά) Φέτα
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 φλιτζανάκι(-ια) Ρύζι
λίγο Πιπέρι
λίγο Ρίγανη
Επιστροφή Πίτα με γλυκιά κολοκύθα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές