Προέλευση:
Κλειώ Λούμου-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Χτυπούμε το βούτυρο μέχρι να ασπρίσει και προσθέτουμε τη ζάχαρη και στη συνέχεια ρίχνουμε τους κρόκους και το κονιάκ, τη βανίλια και το αλεύρι σιγά-σιγά. 2. Τα ζυμώνουμε καλά μέχρι να δουλευτεί καλά το ζυμάρι τόσο ώστε να ξεκολλάει από τα δάχτυλα μας. Αν είναι σφιχτή προσθέτουμε λίγο γάλα. 3. Στη συνέχεια τα πλάθουμε, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και αφού τα αλείψουμε με χτυπημένο αυγό τα βάζουμε στο φούρνο που έχουμε προθερμάνει σε 200 βαθμούς Κελσίου επί 20 λεπτά με τη θερμοκρασία αρχικά από κάτω και μετά πάνω-κάτω. 
 
 
Υλικά
2 ποτήρι(-ια) Βούτυρο γάλακτος
1 ποτήρι(-ια) Ζάχαρη
7 ποτήρι(-ια) Αλεύρι
2 φακελάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιά(-ές) Κονιάκ
2 φακελάκι(-ια) Βανίλια (-ες)
2 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
ελάχιστο Αλάτι
ελάχιστο Γάλα
1,2 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
Επιστροφή Πασχαλινά κουλουράκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές