Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε φύλλο πάνω και κάτω – ανάμεσα τη γέμιση ή την αφήνουμε ανοιχτή. 2. Σοτάρουμε το βούτυρο με το κρεμμύδι. 3. Αλατίζουμε ελαφρά το κολοκύθι και το αφήνουμε να φύγουν τα υγρά του. 4. Χτυπάμε τα αυγά με την κρέμα γάλακτος και ενώνουμε τα υλικά όλα. Μπορεί να παραλείψουμε το μπέικον. 5. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει. Χαράζεται πριν μπει στο φούρνο. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Κολοκύθι πράσινο τριμμένο
10 λωρίδα(-ες) Μπέικον
0,25 κούπα(-ες) Βούτυρο
3 τεμάχιο(-α) Αυγό χτυπημένο
2 κουταλιά(-ές) Φρυγανιά θρυμματισμένη
1 κούπα(-ες) Κρέμα γάλακτος
λίγο Πιπέρι
3 κουταλιά(-ές) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
2 κουταλιά(-ές) Μαϊντανός
1 κούπα(-ες) Κεφαλογραβιέρα τριμμένη
0,5 κιλό(-ά) Φύλλο σφολιάτας
380 γραμ. Φέτα
Επιστροφή Τάρτα κολοκύθι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές