Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Φτιάχνουμε μπεσαμέλ ως εξής: Ανακατεύουμε σε μπολ το λάδι, αλεύρι και λίγο γάλα και αφού ενωθούν καλά τα ρίχνουμε στο ζεστό γάλα και ανακατεύουμε συνεχώς σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει και να ψηθεί η κρέμα. 2. Βάζουμε τα τυριά και τους κρόκους στο τέλος όταν πια είναι κρύα η κρέμα. 3. Απλώνουμε ένα ένα τα φύλλα και τα αλείφουμε με ένα πινέλο βουτυγμένο στο λάδι. Στο κάτω μέρος του ταψιού τοποθετούμε τα μισά φύλλα, στη συνέχεια το μείγμα μας και τελειώνουμε με τα υπόλοιπα φύλλα. 4. Πριν βάλουμε την πίτα στο φούρνο τη ραντίζουμε με λίγο νερό και την χαράζουμε. 5. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς στον αερόθερμο φούρνο ή στους 200 βαθμούς (πάνω - κάτω η φωτιά). 
 
 
Υλικά
6 κουταλιά(-ές) Βούτυρο
4 κουταλιά(-ές) Αλεύρι
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
2 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
300 γραμ. Φέτα
1 φλιτζάνι(-ια) Παρμεζάνα τριμμένη
3 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
λίγο Κόκκινο πιπέρι
0,5 κιλό(-ά) Φύλλο λεπτό (ζαχαροπλαστικής)
Επιστροφή Τυρόπιτα ταψιού Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές