Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
Για το ζυμάρι: 1. Βάζουμε το λάδι στη φωτιά να κάψει λίγο, προσθέτουμε το βούτυρο το αφήνουμε να λιώσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά περιμένοντάς το να κρυώσει οπότε ρίχνουμε το αλάτι, λίγο αλεύρι, το ανακατεύουμε ακολουθεί το διάλυμα της σόδας μέσα σε λεμόνι και συνεχίζουμε ρίχνοντας σιγά-σιγά το αλεύρι ζυμώνοντάς το καλά. 2. Στη συνέχεια ανοίγουμε με το χέρι μικρό πιτάκι ολοστρόγγυλο, βάζουμε λίγη γέμιση, το κλείνουμε και το τοποθετούμε στο βουτυρωμένο ταψί. 3. Όταν γεμίσει η λαμαρίνα τα αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και τα βάζουμε σε φούρνο που έχουμε προθερμάνει. Ο φούρνος πρώτα από κάτω η ζέστη και στη συνέχεια πάνω-κάτω για να πάρουν χρώμα. Χρόνος ψησίματος ½ ώρας περίπου και θερμοκρασία 200 βαθμοί. Για τη γέμιση: Χτυπάμε καλά τα αυγά, προσθέτουμε το γάλα και το τυρί και τ΄ ανακατεύουμε ώσπου να γίνουν σαν αλοιφή. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Βάζουμε λίγη γέμιση σε κάθε πιτάκι γιατί αλλιώς φουσκώνουν πολύ στο φούρνο και ανοίγουν. 
Υλικά
320 γραμ. Βούτυρο
1280 γραμ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά(-ές) Αλάτι
1 κουταλάκι(-ια) Σόδα
320 ml Γάλα
320 γραμ. Ασπρο τυρί
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
320 ml Λάδι
Επιστροφή Τυροπιτάκια με άσπρο τυρί Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές