Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τρίβουμε την κολοκύθα. 2. Σωτάρουμε το κρεμμύδι με το λάδι και βάζουμε την κολοκύθα. Αφού σωταριστεί λίγο, βάζουμε το κρασί (σβήνουμε). 3. Ρίχνουμε το ρύζι και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι το ρύζι να γίνει "διαφανές". 4. Στη συνέχεια προσθέτουμε το ζεστό ζωμό και το θυμάρι. 5. Στο τέλος, όταν το ρύζι είναι έτοιμο, προσθέτουμε και το τυρί. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι νοστιμότατο πιάτο ! Κατά προτίμηση το τυρί να είναι τριμμένη παρμεζάνα. Αν σας αρέσει το μοσχοκάρυδο, προσθέστε λίγο τριμμένο για να πάρει τη μυρωδιά του. 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
0,5 φλιτζάνα(-ες) Λάδι
1 κιλό(-ά) Κολοκύθα κίτρινη τριμμένη
1 φλιτζάνα(-ες) Ρύζι καρολίνα
0,5 ποτήρι(-ια) Ασπρο κρασί
2,5 φλιτζάνα(-ες) Ζωμός κρέατος
λίγο Θυμάρι
λίγο Αλάτι
1 φλιτζάνα(-ες) Τυρί τριμμένο
Επιστροφή Ριζότο κολοκύθας Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές