Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Θρυματίζουμε τις φρυγανιές και τα αμύγδαλα. Αναμειγνύουμε τα υλικά και τα πλάθουμε. Χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο. 2. Στη μισή βάζουμε λίγη σοκολάτα και ενώνουμε ανά δύο διαφορετικά κομμάτια σε ένα. 3.Τυλίγουμε τα πούρα βάζοντας βούτυρο στα φύλλα. 4. Ψήνουμε στους 150 βαθμούς έως ότου ροδίσουν. 5. Για το σιρόπι χρειαζόμαστε 1/2 κιλό ζάχαρη,1 1/2 ποτήρι νερό, φλούδα λεμονιού και χυμό ενός λεμονιού. 6. Βράζουμε για 5΄ της ώρας και σιροπιάζουμε μέσα στο ταψί. 7. Αφήνουμε να τραβήξουν το σιρόπι και μετά τα βάζουμε σε πιατέλα. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Φύλλο
0,5 κιλό(-ά) Αμύγδαλα ασπρισμένα και ψιλοκομμένα
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 πλακάκι(-ια) Σοκολάτα κουβερτούρα
2 φακελάκι(-ια) Βανίλια (-ες)
1 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κονιάκ
2 τεμάχιο(-α) Φρυγανιά θρυμματισμένη
1 φλιτζάνα(-ες) Βούτυρο
Επιστροφή Πούρα με σοκολάτα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές