Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Παίρνουμε τη μαγιά και την αραιώνουμε μέσα σε χλιαρό γάλα. Προσθέτουμε αλεύρι και κάνουμε έτσι προζύμι το οποίο αφήνουμε περίπου δύο ώρες ή μέχρις ότου να ανεβεί. 2. Μετά παίρνουμε τα υλικά με ζεστό το βούτυρο και γάλα, τα αυγά χτυπημένα και τα πλάθουμε προσθέτοντας και το προζύμι, προσέχοντας η ζύμη να μη γίνει σκληρή. 3. Τα αφήνουμε στη λεκάνη μέσα σε ζεστό χώρο ώστε να διπλασιαστούν σε όγκο και μετά παίρνουμε ζύμη και πλάθουμε τα κουλούρια, εάν θέλουμε την πάμε στον κύλινδρο για να πλάθονται καλύτερα, αλλιώς τα τρίβουμε στα χέρια, τα αφήνουμε να ανέβουν ξανά και τα ψήνουμε αφού τα αλείψουμε με αυγό χτυπημένο. 
 
 
Υλικά
4 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
2 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
2,5 φλιτζάνι(-ια) Γάλα
1 φλιτζάνι(-ια) Βούτυρο
50 γραμ. Μαγιά
2 κουταλιά(-ές) Μαχλέπι
1,5 κιλό(-ά) Αλεύρι
1 κουταλιά(-ές) Μαστίχα κοπανισμένη
Επιστροφή Κουλούρια Πασχαλινά με μαγιά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές