Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τρίβουμε το παγωμένο βιτάμ με το αλεύρι μέχρι να απορροφηθεί. 2. Στη συνέχεια βάζουμε τα υπόλοιπα υλικά, απλώνουμε τη ζύμη σε ταψί στενόμακρο και τη βάζουμε στο ψυγείο 15 λεπτά. 3. Μετά την τρυπάμε σε πολλά μέρη και τη βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει ελαφρά: η φωτιά πάνω-κάτω 200 βαθμούς. 4. Τη βγάζουμε και αλείφουμε την επιφάνεια με μαρμελάδα, την κουκίζουμε με καρύδι. Χτυπάμε 4 ασπράδια μαρέγκα με 3 κουταλιές άχνη ζάχαρη και λίγη βανίλια, την απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια, κουκίζουμε με καρύδι ψιλοκομμένο και τη βάζουμε στο φούρνο μέχρι να ροδίσει και εάν θέλουμε κοσκινίζουμε λίγη άχνη ζάχαρη. 5. Κόβουμε σε τετράγωνα κομμάτια. 
 
 
Υλικά
3 φλιτζάνι(-ια) Αλεύρι
1 πακέτο(-α) Βιτάμ
2 τεμάχιο(-α) Κρόκος(-οι) αυγού(-ών)
1 ποτηράκι(-ια) κρασιού Κονιάκ
0,25 κούπα(-ες) Ζάχαρη
2 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
Επιστροφή Πτι φουρ Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές