Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Τσιγαρίζουμε λάδι, σκόρδο, πιπεριές (να μαραθούν). 2. Ρίχνουμε το ζαμπόν και σβήνουμε με άσπρο κρασί. 3. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα λαχανικά μαζί με αλάτι, πιπέρι, ρίγανη. 4. Χτυπάμε χωριστά αυγά και γάλα και ρίχνουμε τα τυριά. 5. Τα προσθέτουμε στο μείγμα των λαχανικών. 6. Αλείφουμε με λάδι ένα πυρέξ. Απλώνουμε πάνω του το φύλλο σφολιάτας. Ρίχνουμε το μείγμα μέσα και κόβουμε το περισσευούμενο φύλλο. 7. Ψήνουμε σε φούρνο 250 βαθμούς περίπου 30 λεπτά. Φωτιά αρχικά πάνω κάτω και μετά μόνο από κάτω μέχρι να ροδίσει το κάτω ζυμάρι. 
 
 
Υλικά
1 τεμάχιο(-α) Φύλλο ζύμη σφολιάτα έτοιμη
0,5 πακέτο(-α) Αρακάς κατεψυγμένος
2 τεμάχιο(-α) Καρότα
1 τεμάχιο(-α) Πιπεριά κόκκινη
1 τεμάχιο(-α) Πιπεριά πράσινη
0,5 κουτί(-ιά) κονσέρβας Μανιτάρια
1 βαθύ πιάτο(-α) Τυρί
1 βαθύ πιάτο(-α) Ζαμπόν
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 ποτήρι(-ια) Γάλα
Επιστροφή Πίτα με λαχανικά και ζαμπόν (τύπου Quiche Loraine) Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές