Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βράζουμε τα παντζάρια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε ροδέλες. Τα ραντίζουμε με λάδι και ξύδι. 2. Φτιάχνουμε την σκορδαλιά: Μουσκεύουμε το ψωμί σε νερό για 15 λεπτά. Αλέθουμε το σκόρδο στο Μπλέντερ και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά καθώς και το ψωμί και ανακατεύουμε. 3. Προσθέτουμε την καρυδόψυχα στο τέλος και ανακατεύουμε ξανά. 
 
 
Υλικά
1 κιλό(-ά) Παντζάρια
0,5 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
4 φέτα(-ες) Μπαγιάτικο ψωμί
4 σκελίδα(-ες) Σκόρδο
1 κουταλιά(-ές) Λεμόνι (-α)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
3 κουταλιά(-ές) Ξύδι
1,5 φλιτζάνι(-ια) Νερό
0,5 φλιτζάνι(-ια) Καρύδι ψιλοκομμένο
Επιστροφή Παντζάρια με σκορδαλιά Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές