Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Μοιράζουμε το μείγμα (κιμά, ψίχα ψωμιού, τα κρεμμυδάκια και αλάτι) πάνω στις φέτες μοσχαριού και τις τυλίγουμε σε ρολά. Τα δένουμε με λεπτό σπάγκο για να κλειστεί καλά το μείγμα. 2. Ζεσταίνουμε ½ φλιτζανιού τσαγιού λάδι και σοτάρουμε τα ρολά μαζί με 2 μέτρια ψιλοκομμένα κρεμμύδια, προσθέτουμε 3 ντομάτες κομμένες σε φέτες και αφήνουμε να σιγοβράσουνε επί ½ ώρα και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι τσαγιού κρασί άσπρο ή κόκκινο, λίγο αλάτι, πιπέρι και αρκετό ζεστό νερό ώστε να σκεπαστούν τα ρολά. Τα ψήνουμε σε σιγανή φωτιά 1 ½ ώρα περίπου. 3. Τα βάζουμε σε πιατέλα και περνάμε τη σάλτσα από το μύλο των λαχανικών. Τη δένουμε με 1 κουταλάκι τσαγιού κορν φλάουρ, αφού το διαλύσουμε σε λίγο κρύο νερό. Ρίχνουμε τη σάλτσα πάνω στα ρολά και πασπαλίζουμε με μαϊντανό. 4. Σερβίρονται γαρνιρισμένα με κρεμμυδάκια γλασέ ήτοι ½ κιλό κρεμμυδάκια που τα σιγοβράζουμε με ζεστό νερό και αλάτι και 1 κουταλιά ζάχαρη σκεπασμένα μέχρι να μαλακώσουν και σωθεί το νερό τους και η σάλτσα αρχίσει να καραμελώνει. Μερίδες 6. 
 
 
Υλικά
8 φέτα(-ες) Μπούτι μοσχαριού
400 γραμ. Κιμάς
1 φλιτζάνι(-ια) Ψίχα ψωμιού τριμμένη
3 τεμάχιο(-α) Κρεμμυδάκια φρέσκα
2 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
0,5 φλιτζάνι(-ια) Ελαιόλαδο
3 τεμάχιο(-α) Ντομάτα (-ες)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Κρασί
1 κουταλάκι(-ια) Κορν φλάουρ
0,5 ματσάκι(-ια) Μαϊντανός
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Μοσχάρι τυλιχτό Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές