Προέλευση:
Μαρίκα Μαυραντωνάκη-Μαρκάκη
Περιγραφή
 
1. Καθαρίζουμε με το μαχαίρι τα φασολάκια (τους βγάζουμε τις κλωστές) και τα κόβουμε στη μέση. Στη συνέχεια τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν. 2. Περνάμε το κρεμμύδι από τον τρίφτη και το βάζουμε μαζί με το λάδι να τσιγαριστεί. 3. Όταν ροδίσει το κρεμμύδι ρίχνουμε τα φασολάκια, τα ανακατεύουμε καλά, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε να βράσουν με το ζουμί τους σε χαμηλή φωτιά. 4. Όταν μαραθούν, προσθέτουμε λίγο χλιαρό νερό και λίγο πιπέρι. 5. Τα αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μισοψηθούν οπότε προσθέτουμε τη ντομάτα ψιλοκομμένη μαζί με το αλάτι. 6. Όταν βράσουν εντελώς, τότε τα κατεβάζουμε φροντίζοντας να έχουν την ανάλογη σάλτσα. Σερβίρονται κρύα. 
 
 
Υλικά
1300 γραμ. Φασολάκια
175 γραμ. Λάδι
650 γραμ. Ντομάτα (-ες)
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδι(-α)
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
Επιστροφή Φασολάκια με πατάτες Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές