Προέλευση:
Αγγελική Καναβάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε το νερό με το βούτυρο να βράσουν. Μετά βάζουμε όλο μαζί το αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι και το ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να ξεκολλούν από την κατσαρόλα. 2. Το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε ένα-ένα το αυγό και το ανακατεύουμε μέχρι να απορροφηθούν από το ζυμάρι. 3. Τα πλάθουμε στο μέγεθος του καρυδιού και τα βάζουμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο να ροδίσουν (25 λεπτά). 4. Τα αφήνουμε να κρυώσουν, τα κόβουμε κατά τα ? και τα γεμίζουμε με σαντιγί, κρέμα γάλακτος (πατισερί). 5. Τα ψήνουμε στην αερόθερμη κουζίνας 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν ελαφρά. 6. Βάζουμε επάνω καραμέλα και σιρόπι. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Είναι προτιμότερο να μπαίνει η ζύμη με το κουτάλι της σούπας στη λαμαρίνα και γι’ αυτό η ζύμη να γίνεται σαν το κέικ, ήτοι να κόβεται στο ζυμάρι από το κουτάλι όταν το ρίχνουμε. 
Υλικά
195 γραμ. Νερό
150 γραμ. Αλεύρι
100 γραμ. Βούτυρο
3 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
1 κουταλιά(-ές) Ζάχαρη
1 κουταλάκι(-ια) Αλάτι
λίγο Ξύσμα λεμονιού
1 φακελάκι(-ια) Βανίλια (-ες)
1 κουταλάκι(-ια) Μπέικιν πάουντερ
Επιστροφή Σου με καραμέλα Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές