Προέλευση:
Αγγελική Καναβάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε το σιμιγδάλι με το γάλα και τα αφήνουμε να πάρουν 2-3 βράσεις και το κατεβάζουμε. 2. Αφήνουμε λίγο να κρυώσει και προσθέτουμε τους χτυπημένους κρόκους με τη ζάχαρη, τη βανίλια και το βούτυρο. 3. Όταν κρυώσει εντελώς βάζουμε τη σταφίδα, την οποία έχουμε πλύνει και σκουπίσει, τα ασπράδια μαρέγκα σφιχτή, ανακατεύοντας ελαφρά. 4. Έχουμε βουτυρώσει τη φόρμα με το χωνί (και την έχουμε αλευρώσει), ρίχνουμε τα υλικά, τη βάζουμε σε ταψί με ζεστό νερό και τη βάζουμε στο αερόθερμο φούρνο 45 λεπτά στους 160 βαθμούς ή στο κοινό φούρνο όπως ψήνουμε τα κέικ. 
 
 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Γάλα
0,5 φλιτζάνι(-ια) Σιμιγδάλι ψιλό
6 τεμάχιο(-α) Αυγό (-ά)
0,5 φλιτζάνι(-ια) Σταφίδα
0,5 φλιτζάνι(-ια) Ζάχαρη
1 τεμάχιο(-α) Βανίλια (-ες)
3 κουταλιά(-ές) Φρέσκο βούτυρο
λίγο Ξύσμα λεμονιού
Επιστροφή Πουτίγκα με σιμιγδάλι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές