Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Ψήνουμε τον κιμά (μοσχαρίσιο) με το κρεμμύδι με λίγο νερό. Ρίχνουμε από την αρχή και το ζαμπόν καθώς και τον αρακά και τον μαϊντανό. 2. Όταν ψηθούν και πιουν το νερό τους, ρίχνουμε τα χτυπημένα αυγά. 3. Αφήνουμε να κρυώσουν και ετοιμάζουμε το φύλλο. Για να κολλήσουν καλά βάζουμε στις άκρες κάθε πίτας λίγο γάλα και πιέζουμε. Αλείφουμε με αυγό εξωτερικώς τις πίτες. 4. Εάν το μείγμα δεν έχει "πιει" τα υγρά του, βάζουμε λίγο ρύζι στο τέλος. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε αντί αρακά να βάλουμε 2 πράσα αφού τα κόψουμε και τα ζεματίζουμε για λίγο. Επίσης μπορούμε να αφαιρέσουμε το ζαμπόν και να βάλουμε 1 φλιτζάνι τριμμένο τυρί και 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά. 
Υλικά
0,5 κιλό(-ά) Κιμάς
2 χούφτα(-ες) Αρακάς κατεψυγμένος
3 φέτα(-ες) Ζαμπόν
1 τεμάχιο(-α) Κρεμμύδια ψιλοκομμένα
λίγο Μαϊντανός
3 τεμάχιο(-α) Αυγό χτυπημένο
λίγο Αλάτι
λίγο Πιπέρι
1 φλιτζάνι(-ια) Λάδι
1 πακέτο(-α) Φύλλο ζύμη σφολιάτα έτοιμη
Επιστροφή Κρεατοπιτάκια Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές