Προέλευση:
Λιλή Καραβελάκη
Περιγραφή
 
1. Βάζουμε τη φλούδα λεμονιών με το οινόπνευμα σε βάζο που να κλείνει καλά για 5-6 ημέρες στο ψυγείο και ανακατεύουμε κατά καιρούς. 2. Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη για 5 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει και ρίχνουμε το οινόπνευμα, αφού αφαιρέσουμε τα φλούδια λεμονιών. 3. Φιλτράρουμε από φίλτρο γαλλικού καφέ και βάζουμε σε μποτίλιες. 
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Σχόλιο
 
Μπορούμε αντί για οινόπνευμα να βάλουμε ρακή. Θυμίζει το γνωστό μας ιταλικό "λιμοντσέλο". 
Υλικά
0,5 λίτρο(-α) Ασπρο οινόπνευμα
0,5 λίτρο(-α) Νερό
500 γραμ. Ζάχαρη
4 μεγάλο(-α) Λεμόνι (-α)
4 τεμάχιο(-α) Φλοιός λεμονιού ψιλοκομμένος
Επιστροφή Λικέρ λεμόνι Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές Προσθήκη στις Αγαπημένες συνταγές